Dostava sadnica špedicijom na vašu adresu u roku od 24 – 48 h!

Botanički Vrh j.d.o.o. je tvrtka sa poslovnom jedinicom koja je locirana u Žrnovnici. Kao što nam samo ime sugerira u Botaničkom Vrhu se bavimo proizvodnjom i prodajom voćnih sadnica, raznih vrsta maslina, mediteranskog drveća i ukrasnog bilja.

Težimo proizvodnji autohtonih vrsta.

Neke od njih su buhač, kapar, žižula, lavanda budrovka, ružmarin, zatim više sorti domaćeg šipka, smokve, glasovita “Žrnovska jabuka”, … i mnoge druge.

Pružamo i savjetodavne usluge, kao i usluge uređenja i održavanja vrtova

Nagrade i priznanja

Značajni dio proizvodnje posvećen je sadnicama maslina, pa smo tako još prije 15 godina uvidjeli vrijednost i kvalitetu sorte masline levantinka ili šoltanka, bilo da se nacijepljuje na podlogu dvogodišnje masline oblice ili kao vlastiti korijen.
Tako je uredbom komisije EU od 10. Listopada 2016 “Šoltansko maslinovo ulje” upisano u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla.
Šoltansko maslinovo ulje dobiva se kombinacijom iz dviju poznatih sorti maslina – levantinka i oblica. Takvo ulje na američkom tržištu već postiže cijenu od 100 dolara po litri! U Splitu 24.02.2018. na XV. međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana dobili smo povelju “Marko Marčić” za stručni rad u proizvodnji sadnica maslina.

Uz kupovinu naših sadnica dobivate račun kojim možete aplicirati na mjere i natječaje agnecije za plaćanja u poloprivredi te biti sufinancirani od općina ili županija. Sve sadnice su fito-sanitarno pregledane i spremne za prodaju.

U ponudi imamo sljedeće sorte maslina: Oblica, Lastovka, Levantinka, Drobnica, Bračka Buhavica, Istarska bjelica, Čempresino, Leccino, Pandolino, te dvogodišnje Arbequina, Arbosana, Oliana, Lecciana, Koroneiki od 150-180 cm. Također, imamo ukrasne masline u terakota teglama promjera 40 cm.

Siniša Miličić - žrnovski pionir proizvodnje autohtonih sorti maslina

Rasadnik u Žrnovnici nadaleko je poznat po ponudi domaćih i inozemnih sorti maslina, a posebno su ponosni na proizvodnju Levantinke, u Dalmaciji zadnjih godina najtraženije sorte, koju je zbog zahtjevnog uzgoja vrlo teško naći na tržištu.

dsc 0004 880x495 1

Pružamo i savjetodavne usluge, kao i usluge uređenja i održavanja vrtova

Domaće sorte konkuriraju uvoznim jer su adaptirane na ovo podneblje, pa time pogodnije za uzgoj i održavanje za razliku od uvoznih. Prepoznato je to na tržištu, obzirom da se uvozne sadnice teže prilagođavaju i opstaju na ovom području, kako zbog klime tako i zbog sastava zemljišta, zbog čega iziskuju zahtjevniju njegu i prehranu. Stručni tim naše tvrtke pruža savjetodavne usluge, kao i usluge uređenja i održavanja vrtova, plantaža i OPG-ova te drugih zelenih površina u suradnji sa stručnjacima Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita i drugim potrebnim kadrovima.

Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore

Kroz 15-godišnje poslovno iskustvo naš tim i osobno kao proizvođač sadnica te voditelj prodaje tvrtke Vibor d.o.o. ostvarili smo značajne rezultate, dobitnici smo Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore za projekt proizvodnje sadnica i revitalizaciju uzgoja buhača i kapara, kao unikatnog i autohtonog dalmatinskog ekološkog proizvoda, čiji sam tvorac i realizator. Izlažući niz godina sadnice na međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana “Maslina Split” počašćeni smo priznanjem za unaprijeđenje hrvatskog maslinarstva te njegovanje i unaprijeđenje izvornih, starih sorti masline.

Dostavljamo sve vrste sadnica do Vaših vrata.

Kao jedan od najdražih nam projekata proizvodnja je “Žrnovske jabuke“. Znanstvenici Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša su nakon opsežnog istraživanja došli do saznanja da je ova sorta jabuke otpornija na bolesti od komercijalnih jabuka, koje treba tretirati zaštitnim sredstvima više puta u sezoni. Upravo je to čini pogodnom za organski uzgoj, bolje trpi sušnije razdoblje, trajnija je i duže se može skladištiti. I najvažnije je to da sadrži i do 40 posto više polifenola i flavonoida od ostalih sorti koje se uzgajaju kod nas, pa je s pravom možemo nazvati bombom zdravlja! Njen značaj ne leži samo u prehrani stanovništva već se uvrstila i u turističku ponudu. Zašto je tako posebna doznajte u sljedećem video zapisu: